Pakkingen

Op zoek naar pakkingen voor uw platenwarmtewisselaar?

Neem contact op

Op zoek naar pakkingen voor uw platenwarmtewisselaar?

WCR produceert pakkingen volgens verordening (EG) Nr. 1935/2004 en de vereisten van de FDA (Food and Drug Administration) voor alle merken en type platenwarmtewisselaars. Door onze eigen productiefaciliteiten en voorraden kunnen wij snel reageren op uw aanvraag. Bekijk onze Declaration of conformity.

Wij houden continu meer dan 600.000 pakkingen op voorraad, zodat wij snel kunnen inspelen op uw behoefte. U heeft een ruime keuze in pakkingmateriaal, zoals FDA-NBR-NHT, FDA-EPDM-HT, FDA-HNBR-HT, VITON™, AFLAS®, Hypalon, Neoprene, Silicone en Butyl.

De FDA (Food and Drugs Administration) is het meest bekende en vooraanstaande instituut dat de kwaliteit en veiligheid van onder andere voedsel en medicijnen bewaakt. De FDA reguleert welke toevoegingen aan het materiaal zijn toegestaan en in welke hoeveelheden. Daarnaast bepaalt de FDA welke testen er uitgevoerd moeten zijn en aan welke resultaten deze moeten voldoen om door de FDA goedgekeurd te worden.

Ons zeer uitgebreide voorraad bestaat uit: Alfa Laval, APV (SPX), GEA (Kelvion), Hisaka, Sigma (API Schmidt-Bretten), Sondex (Danfoss), Tranter, Vicarb en nog veel meer. Bekijk alle modellen.

WCR garandeert dat elke verkochte pakking minimaal voldoet aan de hoogste kwaliteit in vergelijking met OEM (Original Equipment Manufactor) en tegen zeer scherpe prijzen! Onze kennis en expertise van ruim 40 jaar met betrekking tot OEM-specificaties en beschikbaarheid geeft u gemoedsrust in de wetenschap dat wij u ontzorgen.

Rubbersamenstellingen

Pakkingen kunnen van verschillende rubbersamenstellingen gemaakt worden. Welke specifieke samenstelling voor uw proces geschikt is, beslist u samen met onze experts.

Extra veiligheid door lekpoorten

De pakking zorg voor een optimale fysieke scheiding tussen de productstromen. Daarnaast zijn alle pakkingen voorzien van lekpoorten, zodat in geval van nood de vloeistof naar buiten kan treden via de weg van de minste weerstand. Zo wordt vermenging van de stromen te allen tijde voorkomen.

Pakkingmateriaal

Pakkingen kunnen van verschillende rubbersamenstellingen gemaakt worden. Rubbersamenstellingen zijn gebaseerd op een polymeer die vermengd wordt met additieven om de formule zijn unieke structuur en eigenschappen te geven. Een rubbermateriaal dat speciaal is gemaakt voor een specifieke toepassing, is zelden geschikt voor toepassingen in andere applicaties. Voor technisch geavanceerdere producten worden pakkingen ontwikkeld, die voldoen aan de specifieke eisen.

Verschillende rubbersamenstellingen

De verschillende pakkinguitvoeringen die wij kunnen leveren zijn:

Materiaal Toepassing(en) Leverbaar:
NBR (FDA) – Voedingsmiddelen
– Industrieel
Standaard
EPDM (FDA) – Stoomapplicaties Standaard
EPDM (Industrieel) – Hoge temperatuur
– CV/Tapwater installaties
Standaard
Viton G – Zuren Op aanvraag
HNBR (Industrieel) – Ruwe olie Op aanvraag
HNBR (FDA) – Voedingsmiddelen onder hoge temperatuur Op aanvraag
Hypalon Op aanvraag
AL-EPDM Op aanvraag
Neopreen Op aanvraag

Eigenschappen van het pakkingmateriaal

Het belangrijkste ingrediënt voor de rubbersamenstelling is de polymeerrubber. Deze kan tussen de 15% en 70% van het uiteindelijke totaalgewicht uitmaken, maar over het algemeen is het aandeel van rubber circa 50%. Een typisch voorbeeld van een rubbersamenstelling is:

 • Rubber 50%
 • Vulmaterialen 40%
 • Weekmakers 5%
 • Activators 2%
 • Curing agents 1%
 • Accelerators 1%
 • Antioxidant 1%

De rubbermaterialen van WCR zijn speciaal geselecteerd en ontwikkeld voor gebruik in platenwarmtewisselaars. Dit garandeert maximale standtijden en zorgt dus voor een reductie van uw onderhoudskosten.

Standtijden

Uiteindelijk verouderen alle rubbermaterialen, wat ervoor zorgt dat een pakking niet meer geschikt is voor gebruik. Hoe snel een pakking veroudert, hangt sterkt af van de volgende factoren:

 • Originele kwaliteit
 • Milieu waaraan de pakking wordt blootgesteld
 • Proces en product
 • Concentratie van chemicaliën
 • Variatie in druk en temperatuur
 • Chemische bestendigheid

Elk rubbermateriaal heeft een eigen unieke weerstand tegen de inwerking van verschillende chemicaliën. Wij selecteren de polymeren en toevoegingen voor onze pakkingen zorgvuldig, waardoor ze voldoen aan de gestelde eisen voor optimale prestatie.

Hoge temperaturen

Onder invloed van hogere bedrijfstemperaturen wordt het pakkingmateriaal sneller aangetast. Dit komt doordat de in het proces aanwezige chemicaliën in aanraking komen met de zuurstof uit de atmosfeer. Dit proces heet oxidatie en hardt de pakking uit. Echter, het is ook mogelijk dat de pakking juist gaat verweken. Zelfs combinaties van verharding en verweking zijn mogelijk.

Lage temperaturen

Alle rubbermaterialen hebben een temperatuurlimiet, zowel hoog als laag. Wanneer deze limiet overschreden wordt, is het materiaal niet langer geschikt om als pakking gebruikt te worden. Bij lagere temperaturen vermindert namelijk de elasticiteit van het rubber, waardoor de pakking verhardt en de afdichting (sealing force) afneemt.