Industriële warmtewisselaar

Uw servicepartner voor onderhoud aan alle merken industriële warmtewisselaars

Neem contact op

Nieuwe industriële warmtewisselaar nodig of laten reinigen?

Bent u op zoek naar een industriële warmtewisselaar die efficiënt en kostenbesparend is? Bent u op zoek naar maatwerk voor uw specifieke situatie? Of wilt u de levensduur van uw warmtewisselaar verlengen? Kies dan voor WCR. Wij leveren en reconditioneren industriële warmtewisselaars voor alle industrieën en voor elke gewenste applicatie.

Nieuwe industriële warmtewisselaar

De industriële warmtewisselaars worden ontworpen op basis van uw product- en procesparameters. Hierdoor ontvangt u altijd een industriële warmtewisselaar op maat.

Platenwisselaar van WCR Benelux

Waarom kiezen voor onze industriële warmtewisselaar

  • De industriële warmtewisselaar heeft een hoge thermische efficiency en is daardoor financieel veel aantrekkelijker dan andere type warmtewisselaars.
  • Flexibiliteit: op elk gewenst moment kan de industriële warmtewisselaar uitgebreid worden als de product- en/of procesomstandigheden hierom vragen.
  • De warmtewisselaar is ruimtebesparend en eenvoudig in onderhoud.

Lage kosten door effectieve warmteoverdracht

De industriële warmtewisselaar kent een zeer effectieve warmteoverdracht. Dit heeft te maken met het geribbelde patroon in de platen en de relatief nauwe kanalen, waardoor al bij zeer lage productstromen een zeer hoge turbulentie wordt bereikt. Als gevolg van dit hoge rendement is er minder warmtewisselend oppervlak nodig. Daardoor is er een veel kleinere industriële warmtewisselaar nodig.

De effectieve warmteoverdracht van de warmtewisselaar maakt het mogelijk dat er gewerkt kan worden met zeer dicht bij elkaar liggende temperatuurtrajecten. Dit is met name van belang in warmteterugwinnings- en regeneratieve processen. Temperaturen die elkaar tot op 0,5°C benaderen zijn mogelijk.

Flexibiliteit door uitbreidingsmogelijkheden

Een ander belangrijk voordeel van de industriële warmtewisselaar ten opzichte van andere warmtewisselaars is dat deze eenvoudig is uit te breiden. Vraagt uw proces om meer capaciteit van de warmtewisselaar? Dit wordt eenvoudig bereikt door het bijplaatsen van extra platen. U hoeft dus niet te investeren in een nieuwe industriële warmtewisselaar. WCR assisteert u graag over het opnieuw inrichten van uw huidige industriële warmtewisselaars.

Industriële warmtewisselaar eenvoudig in onderhoud

De- en montage van de industriële warmtewisselaar is heel eenvoudig. Door het verwijderen van de trekbouten en het terugschuiven van de drukplaat wordt het mogelijk het platenpakket te inspecteren en – indien nodig – te reinigen. Mocht het noodzakelijk zijn de pakkingen te vervangen, dan kunnen de platen makkelijk uit het frame worden verwijderd.

Het reinigen van de warmtewisselaar doen wij via ons reconditioneringsplan, opgebouwd in zeven stappen:

  1. Ingangscontrole
  2. Oude pakkingen verwijderen
  3. Chemische reiniging van de platen
  4. Dye-penetrant onderzoek op lekkages
  5. Pakkinggroef controle
  6. Pakkingen aanbrengen
  7. Eindcontrole en verzendklaar maken

Neem contact op met WCR

Hebt u een nieuwe industriële warmtewisselaar nodig of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wilt u uw warmtewisselaar laten reinigen? Bel naar 0318 – 50 11 51 of stuur een e-mail naar info@wcr.nl. Wij helpen u graag.